Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Protea Boekhuis

@ Sunday Times Books LIVE

Geliefde verteller Dot Serfontein se kortverhaalbundel Vertel! Vertel! heruitgegee

Vertel! Vertel!Dot Serfontein se Vertel! Vertel! word vandeesmaand deur Protea Boekhuis heruitgegee:

“Ek het so baie storievertellers leer ken: langs misvure, voor kaggels, op trappies met my ma se warm witbrood en vyekonfyt langs my. Hulle praat uit ou vergeelde dokumente, sterfkennisse, poskaarte; uit my eie herinneringe … Waarheid en verdigsel het tot legendes in myself verspring.”

Alles in hierdie kortverhaalbundel deur geliefde verteller Dot Serfontein, is nie noodwendig waar nie. Nee, maar alles is moontlik waar mense geslagte lank onder die dassiebruin velkaros van die Noord-Vrystaat slaap teen brak winters en taaibosharde somers.

’n Versameling stories, van toeka tot nou, oor alles van die liefde tot siekte, delwery en dagga. Oorvertel en neergepen soos net die meesterlike Dot Serfontein kan.

Oor die outeur

Uit Dot Serfontein se pen het verskeie kroonboeke verskyn, onder andere Tiendes van anys (1962), Rang in der Staaten Rij (1979), Systap onder die juk (1982), Galery van Reënmakers (1986), Vertel! Vertel! (1995) en Vrypas (2009). Sy is in haar tagtigs en woon tans in Kroonstad.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment