Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Protea Boekhuis

@ Sunday Times Books LIVE

Nicola Hanekom en Kobus Geldenhuys presteer by die 2015 SA Akademiepryse

Die pad bysterHoe om Drakonees te praatNicola Hanekom en Kobus Geldenhuys is pas bekroon deur die Suid-Afrikaanse Akademie vir Wetenskap en Kuns vir hul besonderse bydrae tot die Afrikaanse letterkunde.

Hanekom het die Eugène Maraisprys gewen vir Die pad byster wat in 2014 by Protea verskyn het en twee dramatekste bevat, naamlik “Hol” en “Trippie”. Die Eugène Maraisprys word uitgereik aan ‘n skrywer se eerste of vroeë werk en die skrywer kan die prys slegs een keer ontvang.

Kobus Geldenhuys het die Elsabe Steenbergprys vir Vertaalde Kinder- en Jeugliteratuur in Afrikaans ontvang vir sy vertaling van Hoe om Drakonees te praat deur Cressida Cowell. Die prys word toegeken aan ‘n persoon wat ‘n kinderteks uit enige taal na Afrikaans vertaal en die beoordelaars let op “die aansien wat die vertaalde werk binne sy eie letterkunde geniet en op die juistheid, oorspronklikheid en gehalte van die vertaling”, luidens ‘n persverklaring uitgereik deur die Akademie op Vrydag 27 Maart.

Hanekom is ook vanjaar deur die Klein Karoo Nasionale Kunstefees vereer met die 2015 Afrikaans Onbeperk-prys vir Vernuwende Denke. In 2014 het sy die toekenning vir Beste Kortfilm Aktrise ontvang by die 2014 kykNET Silwerskermfees-toekennings vir haar spel in Trippie.

Geldenhuys is die bekroonde vertaler van onder meer Cressida Cowell se immergewilde kinderboekreeks oor drake en Krygsperd deur Michael Morpurgo.

Lees meer oor die SA Akademiepryse 2015:

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment