Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Protea Boekhuis

@ Sunday Times Books LIVE

Kobus Geldenhuys se vertaling van Hoe om jou draak te tem deur Cressida Cowell ingesluit op 2015 IBBY SA-ererol

Kobus Geldenhuys

 

Hoe om jou draak te temHoe om ’n seerower te weesHoe om Drakonees te praatHoe om ’n draak se vloek te fnuikHoe om ’n storie stert om te draai’n Held se gids tot dodelike drake

 
Aandag! Kobus Geldenhuys se vertaling van Cressida Cowell se gewilde How to Train Your Dragon is ingesluit op die IBBY SA-ererol vir 2015.

Geldenhuys se Afrikaanse vertaling van Cowell se avontuurlustige kinderboek na Hoe om jou draak te tem is aangekondig as een van ses titels wat deur die Suid-Afrikaanse been van IBBY (International Board on Books for Young People) gekies is om deel te vorm van ‘n internasionale erelyskatalogus.

Hierdie boeke sal wêreldwyd tentoongestel word by feeste en uitstallings en ook by die tweejaarlikse IBBY-wêreldkongres voorgelê word. Die IBBY-ererol bring internasionale erkenning vir rolspelers in die Suid-Afrikaanse kinder- en jeugboekbedryf en speel ‘n groot rol in die bevordering van boeke vir die jonger generasies.

Die aankondiging het op Donderdag, 17 September in Pinelands, Kaapstad plaasgevind. Tydens die geleentheid het Protea-redakteur Shané Kleyn genoem dat Geldenhuys nou reeds ses uit die twaalf boeke in Cowell se reeks vertaal het, en dat toestemming pas verleen is om voort te gaan met die volgende drie.

Lees ook:

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment